Hundertwasser Tentoonstelling Hamburg

Locatie; Fabrik der Künste, Hamburg - 22. Oktober bis 1. Dezember 2019

Friedensreich Hundertwasser de wereldverbeteraar


De grootschalige tentoonstelling is gewijd aan het complete werk van Friedensreich Hundertwasser (1928 – 2000) en toont zijn artistieke werk, zijn architectuur, zijn fotografische werk en zijn kunstwerken.

Het artistieke werk van Friedensreich Hundertwasser straalt volop natuurlijke en kleurrijke vitaliteit uit, zijn figuren zijn vol individuele levenskracht. Het is gericht tegen elke lijn die getrokken is met de liniaal en tegen elke artistieke, stedenbouwkundige en architecturale standaardisatie. Zijn spiralen, zijn uivormige koepels, zijn kleurrijke hellende huizen, zijn ronde vormen roepen het herstel op van een verbinding tussen mens en natuur.

Locatie: Fabrik der Künste, Hamburg – 22 Oktober tot 1 Dezember 2019
Openingstijden: di – vr: 15.00 – 19.00 uur; Za – zo: 12.00 – 18.00 uur
Entree: € 6, –


Tentoonstelling in Fabrik der Künste
Webpage Fabrik der Künste