Webmaster op het Hundertwasserhaus

The Hundertwasserhaus in Vienna was the first Hundertwasserbuilding and that gave Hundertwasser the possibilities to build a lot more.

In 2004 heb ik het genoegen gehad om boven op het platte dak van het Hundertwasserhaus in Wenen te staan, negen verdiepingen boven de grond.
Op het dak groeien bomen die in 1986 zijn gepland. Op het dak groeit ook gras.

De grondlaag waar alles op groeit bestaat uit hydrokorrels in de onderste laag met daarbovenop aarde. Boven de laag hydrokorrels (dus in de aardelaag) is een speciaal dreinagesysteem aangelegd. De grondlaag op het dak heeft een dikte van ongeveer 70cm.
Op bergen en rotsachtige gebieden bevinden zich ook niet zulke dikke aardlagen en daar groeit ook van alles op, dus waarom niet op een dak.

Er zijn dakterrassen waar alle inwoners kunnen komen en er zijn privé dakterrassen waar alleen de bewoners van de appartementen, waarbij het dakterras hoort, kunnen komen.

(foto): Rogier van den Berg op het dak van het Hundertwasserhaus (2004)
De plek waar ik nu sta was de meest favoriete plek van Friendensreich Hundertwasser. Vanaf deze plek heeft hij veel interviews gegeven en op deze plek zijn ook video- en foto-opnames van Hundertwasser gemaakt.
Als Friedensreich Hundertwasser in Wenen was, bracht hij altijd een bezoek aan het Hundertwasserhaus.

If you wanna know more about his buildings then go to http://www.hundertwasserhaus.info/kunstbauwerke/andwww.hundertwasser.nl

Hundertwasserhaus internetlinks:
The Hundertwasser house Vienna – Austria

Kunstcafé im Hundertwasserhaus zu Wien
(Artcafé in the Hundertwasser house in Vienna – Austria)

Photo copyright 2004: Carla Out, Hoorn – The Netherlands