Whangarei – Hundertwasser in Nieuw-Zeeland

Het Hundertwasser Art Centre in Whangarei herbergt een uitgebreide collectie van Hundertwasser's kunstwerken, waaronder schilderijen, grafische werken en architecturale ontwerpen.

Het Hundertwasser Museum in Whangarei, Nieuw-Zeeland, is een kunstmuseum dat gewijd is aan de werken van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Het museum is gevestigd in het centrum van Whangarei, in de regio Northland.

 

Het idee voor het museum in Whangarei ontstond in 1993, toen Hundertwasser persoonlijk betrokken raakte bij de renovatie van openbare toiletten in Kawakawa, een nabijgelegen stad. Zijn kleurrijke en eclectische ontwerp voor de toiletten werd een beroemde toeristische attractie en wekte de interesse van lokale leiders en kunstliefhebbers.

Het museumproject begon in 1996 en werd voortgezet na het overlijden van Hundertwasser in 2000. Het museum werd uiteindelijk geopend voor het publiek in 2017. Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op de principes van Hundertwasser, met organische vormen, felle kleuren en veel groen.

Het Hundertwasser Museum in Whangarei herbergt een uitgebreide collectie van Hundertwasser’s kunstwerken, waaronder schilderijen, grafische werken en architecturale ontwerpen. Het biedt ook tentoonstellingen van andere hedendaagse kunstenaars. Naast de kunstgalerij heeft het museum ook een café en een winkel waar bezoekers kunstwerken en souvenirs kunnen kopen.

Het Hundertwasser Museum is een belangrijke culturele attractie geworden in Whangarei en trekt zowel lokale bezoekers als toeristen van over de hele wereld. Het biedt een unieke kans om het werk van Hundertwasser te ervaren en te genieten van de levendige kunstscène van Nieuw-Zeeland.

 

Hundertwasser museum in Whangarei Nieuw Zeeland Homepage